УОЧИ ОТВАРАЊА ГРАДСКОГ КУПАЛИШТА– Старе цене у новој сезони

DCIM100MEDIADJI_0006.JPG

На Дан града, као и свих претходних година, почеће нова купалишна сезона на градском базену, а припреме су увелико у току. На мање од две седмице до отварања капија олимпијског и дечјег базена при крају су све неопходне припреме за седамнаесту сезону тако да ће 16. јуна бити потпуно спремни за прве посетиоце.

Према речима Борисава Карајчића, помоћника директора УФК ”Лагатор”, припреме за нову сезону практично су почеле одмах после зиме, сви радови на базену приводе се крају, замењен је део оштећене керамике, обављено сређивање филтера хлорне станице, промена дела бризгаљки, неопходне опреме тако да ће и овога пута купаче дочекати спремни базени.

– Према устаљеној пракси, први дан сезоне је 16. јун када ће за све купање бити бесплатно. Тога дана ће на платоу испред базена и вишенаменском терену деца и тренери представити део колективних и борилачких спортова, као и стилове пливања. Имаћемо и ове године бесплатну школу пливања за непливаче, као и обуку у стиловима пливања у две групе, пријаве су могуће већ од првог дана сезоне, а зановили смо и део мобилијара, сунцобране и лежаљке, тако да ће га бити и више него довољно. Базени ће радити свакога дана од 8 до 20 часова, а о безбедности посетилаца бринуће лиценцирани спасиоци, медицинско особље и редари. Цене остају прошлогодишње, дневна улазница је 200 динара, сезонска за ђаке и студенте 3.500, а за одрасле 4.500 динара, док је за децу до седам година улаз бесплатан. Крај сезоне је 31. августа – казао је Карајчић данас за портал ЛН.

Прошле године продато је нешто више од 32.000 улазница, што је трећи најбољи резултат од отварања базена 2008. Рекордна је још увек 2012. са око 44 хиљаде купача, а каква ће бити предстојећа највише зависи од временских прилика, уколико лето послужи, на купалишту не сумњају у добру посету за коју су спремни.

Т.М.С