На градском базену није било инцидента

DCIM100MEDIADJI_0003.JPG

Поводом фотографије градског базена на Лагатору објављене јуче уз текст под насловом – Шта се десило у лозничком базену? Деца почела да се гуше, мајка тврди да је у воду сипан „доместос“, данас се саопштењем огласило руководство УФК ’’Лагатор’’.

Они у саопштењу кажу да се ’’овај нити било који други инцидент није десио на базенима ’Лагатор’’’ и наводе да је ’’непромишљеном и непрофесионалном објавом на порталу ’’Блица’’ нарушен углед УФК ’’Лагатор’’ и углед Града Лознице.

Због овакве објаве слике, обратићемо се правобраниоцу Града Лознице како бисмо поднели тужбу за наношење несагледивих последица по наш углед јер је већ данас, током јутрањих часова настао велики проблем због такве објаве тог листа – наводе у саопштењу.

Из УФК ’’Лагатор’’ даље кажу да сваке седмице Завод за јавно здравље из Шапца контролише исправност воде на градском базену док се у филтерско-хлорној станици обавља аутоматско дозирање средстава за дезинфекцију воде.

Медији су јуче објавили да су се код неколико деце узраста од осам до тринаест година појавили симптоми ‘’сувог надражљивог кашља и црвенило у оку’’, а сва су била на једном приватном базену у Лозници.