Danas zatvorena uspešna sezona na kupalištima Lagator

DCIM100MEDIADJI_0006.JPG

Osetan pad temperature i loše vreme malo su pokvarili završnicu četrnaeste kupališne sezone na bazenima Ustanove za fizičku kulturu ’’Lagator’’, ali je ona bila jedna od najboljih od otvaranja kupališta. Prema rečima upravnika bazena Stefana Mitrića ovoga leta, od 16. juna do sada, prodato je oko 33 hiljade ulaznica, ali je kupača bilo više jer je ulaz za decu do sedam godina besplatan, a bilo je prodato i više od 150 sezonskih karata.

– Vreme je uticalo na finiš sezone koja je bila jedna od boljih, možda i najbolja posle rekorde iz 2012. kada je bilo prodato oko 43.000 ulaznica. Uspeli smo da uradimo sve što smo planirali, i besplatnu obuku neplivača koju je prošlo stotinak mališana kao i stilova koju je pohađalo između 60 i 70 plivača. Za razliku od prethodne ova sezona je bila mnogo bolja i u organizacionom smislu, što se tiče rada spasilačke i svih ostalih pratećih službi iako se radilo drugo leto zaredom u uslovima pandemije. Najbitnije je da su posetioci bili zadovoljni i da je i ova sezona protekla bez problema – kaže on.

Sezona će zvanično biti okončana danas, 31. avgusta, a na kupalištu će odmah početi sa pripremama bazena za naredni period mirovanja jer će kapije biti zatvorene sve do sredine juna naredne godine. Inače, Lozničani su i ovoga leta imali nepromenjene cene, dnevna ulaznica bila je 180 dinara, sezonske ulaznice za studente i učenike tri, a za odrasle četiri hiljade dinara.

T.Ilić Kurir. foto InfoLo