Данас затворена успешна сезона на купалиштима Лагатор

DCIM100MEDIADJI_0006.JPG

Осетан пад температуре и лоше време мало су покварили завршницу четрнаесте купалишне сезоне на базенима Установе за физичку културу ’’Лагатор’’, али је она била једна од најбољих од отварања купалишта. Према речима управника базена Стефана Митрића овога лета, од 16. јуна до сада, продато је око 33 хиљаде улазница, али је купача било више јер је улаз за децу до седам година бесплатан, а било је продато и више од 150 сезонских карата.

  • Време је утицало на финиш сезоне која је била једна од бољих, можда и најбоља после рекорде из 2012. када је било продато око 43.000 улазница. Успели смо да урадимо све што смо планирали, и бесплатну обуку непливача коју је прошло стотинак малишана као и стилова коју је похађало између 60 и 70 пливача. За разлику од претходне ова сезона је била много боља и у организационом смислу, што се тиче рада спасилачке и свих осталих пратећих служби иако се радило друго лето заредом у условима пандемије. Најбитније је да су посетиоци били задовољни и да је и ова сезона протекла без проблема – каже он.

Сезона ће званично бити окончана данас, 31. августа, а на купалишту ће одмах почети са припремама базена за наредни период мировања јер ће капије бити затворене све до средине јуна наредне године. Иначе, Лозничани су и овога лета имали непромењене цене, дневна улазница била је 180 динара, сезонске улазнице за студенте и ученике три, а за одрасле четири хиљаде динара.

Т.Илић Курир. фото ИнфоЛо