Pod pokroviteljstvom Bokserskog saveza Srbije, grada Loznica i bokserskog kluba Loznica završena je šesdeset četvrta zlatna rukavica. Srpski bokser Nenad Jovanović i bokserka Nina Radovanović osvajači su tradicionalne šesdeset četvrte Zlatne rukavice, koja je održana u Loznici.

Specijalna priznanja dobili su Mujo Bajrović, legendarni bokser, Slaviša Čurović, glavni urednik kanala „Arena Fight“, Aleksandar Risimić najuspešniji predsednik bokserskog kluba Loznica i dve legende lozničkog boksa Raša Bojanić i Dragan Durunga Vasiljević.

Priznanje najboljima bokserima uručili su legendarni šampion Mirko Puzović i osvajač bronzane medalje za Srbiju na nedavnom šampionatu sveta u Beogradu Vladimir Mirončikov.

Najbolji domaći bokser je Sadam Magomedov, a najbolja domaća bokserka Milena Matović. Zlatne medalje za Srbiju osvojili su Omer Ametović, Tikir Galanov, Sejdi Nazif, Nenad Jovanović, Aleksa Marković i Sadam Magomedov,odnosno Nina Radovanović, Sandra Maran, Jelena Zekić, Natalija Šadrina i Milena Matović.

Kroz halu Lagator, u četiri dana takmičenja u okviru “Zlatne rukavice” promarširalo je 150 aktera boksa od toga kroz ring 90 takmičara, koji su stigli iz 17 zemalja. Polufinalni i finalni mečevi prenošeni su uživo na TV Arena Fajt.

Iz sportskog hrama kraj Drine vinuli su se novi šampioni “Zlatne rukavice” u liku i delu srpskih reprezentativaca Nenada Jovanovića i Nine Radovanović.