Златна рукавица у Лагатору

Под покровитељством Боксерског савеза Србије, града Лозница и боксерског клуба Лозница завршена је шесдесет четврта златна рукавица. Српски боксер Ненад Јовановић и боксерка Нина Радовановић освајачи су традиционалне шесдесет четврте Златне рукавице, која је одржана у Лозници.

Специјална признања добили су Мујо Бајровић, легендарни боксер, Славиша Чуровић, главни уредник канала „Арена Фигхт“, Александар Рисимић најуспешнији председник боксерског клуба Лозница и две легенде лозничког бокса Раша Бојанић и Драган Дурунга Васиљевић.

Признање најбољима боксерима уручили су легендарни шампион Мирко Пузовић и освајач бронзане медаље за Србију на недавном шампионату света у Београду Владимир Мирончиков.

Најбољи домаћи боксер је Садам Магомедов, а најбоља домаћа боксерка Милена Матовић. Златне медаље за Србију освојили су Омер Аметовић, Тикир Галанов, Сејди Назиф, Ненад Јовановић, Алекса Марковић и Садам Магомедов,односно Нина Радовановић, Сандра Маран, Јелена Зекић, Наталија Шадрина и Милена Матовић.

Кроз халу Лагатор, у четири дана такмичења у оквиру “Златне рукавице” промарширало је 150 актера бокса од тога кроз ринг 90 такмичара, који су стигли из 17 земаља. Полуфинални и финални мечеви преношени су уживо на ТВ Арена Фајт.

Из спортског храма крај Дрине винули су се нови шампиони “Златне рукавице” у лику и делу српских репрезентативаца Ненада Јовановића и Нине Радовановић.