Свесрпски КУП у Лагатору, Војводина доминирала (видео)

Хала лозничког Спортског центра ‘’Лагатор’’ била је домаћин још једног великог спортског догађаја.

Овога пута као место одржавања Свесрпског купа 2021. у рукомету. Надметали се клубови Борац из Бањалуке, Слога из Добоја, новосадска Војводина и Металопластика из Шапца.

Организатори турнира су Град Лозница, Рукометни савез Србије, Рукометни савез Републике Српске, МРК Лозница и Установа за физичку културу “Лагатор”. Улаз за све утакмице био је бесплатан.

Утакмице су преношене директно на порталу ИнфоЛо а финална утакмица преношена је на РТС 2

Рукометаши Војводине по пети пут су подигли трофеј намењен победнику Свесрпског купа јер су у финалу савладали МРК Слогу из Добоја резултатом 30:20 (16:8).

Рукометни савез Србије изабрао је најбољег рукометаша и најбољу рукометашицу у 2021. години. Пред финале Свесрпског купа који се одржава у Лозници објављено је да је најбољи рукометаш Србије Дејан Милосављев, а најбоља рукометашица Јована Рисовић.

За најбољег тренера изабран је Драган Марков који води ЖОРК Јагодина, актуелног шампиона, победника купа, Суперкупа и Свесрпског купа у 2021. години. 

Председници два савеза Србије и Републике Српске изразили су велико задовољство и сјајну организацију овог КУП-а на пријему код градоначелника Лознице Видоја Петровића.