Svesrpski KUP u Lagatoru, Vojvodina dominirala (video)

Hala lozničkog Sportskog centra ‘’Lagator’’ bila je domaćin još jednog velikog sportskog događaja.

Ovoga puta kao mesto održavanja Svesrpskog kupa 2021. u rukometu. Nadmetali se klubovi Borac iz Banjaluke, Sloga iz Doboja, novosadska Vojvodina i Metaloplastika iz Šapca.

Organizatori turnira su Grad Loznica, Rukometni savez Srbije, Rukometni savez Republike Srpske, MRK Loznica i Ustanova za fizičku kulturu “Lagator”. Ulaz za sve utakmice bio je besplatan.

Utakmice su prenošene direktno na portalu InfoLo a finalna utakmica prenošena je na RTS 2

Rukometaši Vojvodine po peti put su podigli trofej namenjen pobedniku Svesrpskog kupa jer su u finalu savladali MRK Slogu iz Doboja rezultatom 30:20 (16:8).

Rukometni savez Srbije izabrao je najboljeg rukometaša i najbolju rukometašicu u 2021. godini. Pred finale Svesrpskog kupa koji se održava u Loznici objavljeno je da je najbolji rukometaš Srbije Dejan Milosavljev, a najbolja rukometašica Jovana Risović.

Za najboljeg trenera izabran je Dragan Markov koji vodi ŽORK Jagodina, aktuelnog šampiona, pobednika kupa, Superkupa i Svesrpskog kupa u 2021. godini. 

Predsednici dva saveza Srbije i Republike Srpske izrazili su veliko zadovoljstvo i sjajnu organizaciju ovog KUP-a na prijemu kod gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića.