UFK ‘’LAGATOR’’ – Pripreme za novu sezonu kupanja

Do početka 16. kupališne sezone na bazenima UFK “Lagator’’ ostalo je dvadesetak dana, a pripreme već uveliko traju. Prema rečima upravnika kupališta Stefana Mitrića, u UFK ‘’Lagator ’’ će i ove godine učiniti sve da posetioci koji dođu da se osveže u velikom i dečjem bazenu imaju što bolje uslove, a jedino ne mogu da utiču na vremenske prilike.

– Počeli smo pripreme i već nekih mesec dana farbamo ogradu oko bazena, ali nas kiša ometa i stalno prekida posao. Ove sedmice sledi lepljenje pločica u bazenu, gde je to neophodno, i sve drugo što treba da se uradi, kao i prethodnih godina, uoči nove sezone. Nabavili smo još deset ležaljki pa ih je posetiocima na raspolaganju ukupno sto, a tu je i sedam novih suncobrana tako da ih, sa ranije nabavljenima, imamo dovoljno. Svi uslovi za lepo leto na bazenu biće stvoreni još samo da nas posluži vreme pa da bude i dobra poseta – kazao je on za portal LN.

Ove sezone ostaće prošlogodišnje cene, dnevna ulaznica je 200 dinara, sezonska za đake i studente je 3.500, a odrasle 4.500 dinara. Nova sezona je i šansa da deca koja to do sada nisu, ovoga leta proplivaju na gradskom bazenu. Škola plivanja je i dalje besplatna, dok za stilove treba dati 1.500 dinara, a o bezbednosti kupača brinuće licencirani spasioci i medicinsko osoblje dok će, kao i uvek, na kupalištu biti i redovne kontrole ispravnosti kvaliteta vode. Kao i prethodnih godina, početak sezone planiran je za 16. jun, Dan grada, a trajaće do 31. avgusta.

Inače, prošlog leta je osveženje na gradskom kupalištu potražilo oko 26 hiljada kupača, manje nego pretprošlog kada je prodato više od 33.000 ulaznica, što je od otvaranja bazena drugi najbolji rezultat. Rekord još uvek ‘’drži’’ 2012. sa oko 44 hiljade kupača.

L.N.