УФК ‘’ЛАГАТОР’’ – Припреме за нову сезону купања

До почетка 16. купалишне сезоне на базенима УФК “Лагатор’’ остало је двадесетак дана, а припреме већ увелико трају. Према речима управника купалишта Стефана Митрића, у УФК ‘’Лагатор ’’ ће и ове године учинити све да посетиоци који дођу да се освеже у великом и дечјем базену имају што боље услове, а једино не могу да утичу на временске прилике.

– Почели смо припреме и већ неких месец дана фарбамо ограду око базена, али нас киша омета и стално прекида посао. Ове седмице следи лепљење плочица у базену, где је то неопходно, и све друго што треба да се уради, као и претходних година, уочи нове сезоне. Набавили смо још десет лежаљки па их је посетиоцима на располагању укупно сто, а ту је и седам нових сунцобрана тако да их, са раније набављенима, имамо довољно. Сви услови за лепо лето на базену биће створени још само да нас послужи време па да буде и добра посета – казао је он за портал ЛН.

Ове сезоне остаће прошлогодишње цене, дневна улазница је 200 динара, сезонска за ђаке и студенте је 3.500, а одрасле 4.500 динара. Нова сезона је и шанса да деца која то до сада нису, овога лета пропливају на градском базену. Школа пливања је и даље бесплатна, док за стилове треба дати 1.500 динара, а о безбедности купача бринуће лиценцирани спасиоци и медицинско особље док ће, као и увек, на купалишту бити и редовне контроле исправности квалитета воде. Као и претходних година, почетак сезоне планиран је за 16. јун, Дан града, а трајаће до 31. августа.

Иначе, прошлог лета је освежење на градском купалишту потражило око 26 хиљада купача, мање него претпрошлог када је продато више од 33.000 улазница, што је од отварања базена други најбољи резултат. Рекорд још увек ‘’држи’’ 2012. са око 44 хиљаде купача.

Л.Н.