Премашен број од 32.000 купача

Мада је 16. купалишна сезона на олимпијском и дечјем базену Установе за физичку културу ‘’Лагатор’’ почела са неколико кишних дана показало се ипак да се ‘’дан по јутру не познаје’’.

Врели јулски, а сада и августовски талас учинили су да посета ове сезоне буде добра и на прагу да постане друга по броју продатих улазница од отварања купалишта.

Према речима управника базена Стефана Митрића, јутрос је премашен број од 32 хиљаде продатих улазница, а пошто Лозница и данас ‘’гори’’ на плус 38 није немогуће да се то још осетније поправи.

Најава ‘’захлађења’’ до краја месеца можда и поквари завршне дане сезоне јер ће базени ‘’Лагатора’’ капије затворити у четвртак и више неће бити купања све до наредне године 16. јуна, датума када за Дан града традиционално почиње ново уживање.

Последњих недељу дана овде је било око 6.000 продатих улазница, јуче скоро 900, с тим што на базен долазе и власници сезонских улазница и деца до седам година за коју је улаз бесплатан. Митрић каже да су задовољни сезоном, квалитет воде, који се стално проверава, био је као и свих минулих сезома добар, на базену није било повређивања и девет лиценцираних спасилаца, три медицинске сестре и десет запослених, што се тога тиче, нису имали посла.

Успешно су завршене обуке за децу непливаче и стилове пливања које је у две групе укупно прошло 200 деце, слично као и свакога лета, тако да их је за 16 сезона било око три и по хиљаде.

Купаче је обрадовала одлука да цене остану прошлогодишње, улазница је 200 динара, а управу добра посета, која ће уколико не буде још хиљаду купача до четвртка, бити трећа најуспешнија.

Претпрошлог лета је продато више од 33.000 улазница, а са око 44 хиљаде купача рекордна је 2012. с тим што је тада у Лозници било и мање базена где се могло ‘’брчкати’ током врелих лета.