Mada je 16. kupališna sezona na olimpijskom i dečjem bazenu Ustanove za fizičku kulturu ‘’Lagator’’ počela sa nekoliko kišnih dana pokazalo se ipak da se ‘’dan po jutru ne poznaje’’.

Vreli julski, a sada i avgustovski talas učinili su da poseta ove sezone bude dobra i na pragu da postane druga po broju prodatih ulaznica od otvaranja kupališta.

Prema rečima upravnika bazena Stefana Mitrića, jutros je premašen broj od 32 hiljade prodatih ulaznica, a pošto Loznica i danas ‘’gori’’ na plus 38 nije nemoguće da se to još osetnije popravi.

Najava ‘’zahlađenja’’ do kraja meseca možda i pokvari završne dane sezone jer će bazeni ‘’Lagatora’’ kapije zatvoriti u četvrtak i više neće biti kupanja sve do naredne godine 16. juna, datuma kada za Dan grada tradicionalno počinje novo uživanje.

Poslednjih nedelju dana ovde je bilo oko 6.000 prodatih ulaznica, juče skoro 900, s tim što na bazen dolaze i vlasnici sezonskih ulaznica i deca do sedam godina za koju je ulaz besplatan. Mitrić kaže da su zadovoljni sezonom, kvalitet vode, koji se stalno proverava, bio je kao i svih minulih sezoma dobar, na bazenu nije bilo povređivanja i devet licenciranih spasilaca, tri medicinske sestre i deset zaposlenih, što se toga tiče, nisu imali posla.

Uspešno su završene obuke za decu neplivače i stilove plivanja koje je u dve grupe ukupno prošlo 200 dece, slično kao i svakoga leta, tako da ih je za 16 sezona bilo oko tri i po hiljade.

Kupače je obradovala odluka da cene ostanu prošlogodišnje, ulaznica je 200 dinara, a upravu dobra poseta, koja će ukoliko ne bude još hiljadu kupača do četvrtka, biti treća najuspešnija.

Pretprošlog leta je prodato više od 33.000 ulaznica, a sa oko 44 hiljade kupača rekordna je 2012. s tim što je tada u Loznici bilo i manje bazena gde se moglo ‘’brčkati’ tokom vrelih leta.